Tuesday, November 16, 2010

Proud~

Hai all,dah setahun lebih rasanya tak update blog ni..

huhuhuh...terlupa password actually..

waaaaaaaa....terasa janggal menulis lak..kenapa tajuk coretan aku PROUD?

sebab im proud to have a friend that really love in writing..

cerpen, novel, article and many more..

his BM is really superb babe!!lately, his first novel dah keluar kat pasaran..

teringin nak mendapatkannya tapi tak berkesampatan lagi la..

so, here as a friend i promote la skit kan..huhu

Semanis Coklat
Rizai Reeani
Harga Semenanjung: RM18.90
Harga Sabah/Serawak: RM21.90
ISBN: 978-967-5367-75-5


NAWWAR hanyalah gadis biasa yang ceria. Hidupnya dikelilingi oleh keluarga yang bahagia. Dia tidak pernah gusar akan pandangan orang sekeliling terhadapnya setelah berlaku satu kejadian yang memalukan di sekolah asalkan dia bersama-sama keluarga tersayang. Sebagai seorang gadis, sudah tentu ingin merasa bagaimana mencintai dan dicintai. Apabila kali pertama melafazkannya, hasratnya untuk merasa manisnya cinta tidak kesampaian. Dia ditolak mentah-mentah oleh jejaka pilihan hati. Walau apa pun, hidup tetap perlu diteruskan. Dia yakin, lambat-laun, akan ada putera raja siap dengan menunggang kuda akan menjemputnya juga.
"Saya faham, saya tidaklah secantik mana. Namun entah mengapa masih ingin mencuba memikat hati si dia yang nyata lebih tinggi kedudukannya dari saya. Saya lupa sebentar, masakan enggang, sudi terbang bersama-sama pipit,"
TARMIZI atau Ezzy menjadi bintang pujaan di sekolahnya. Ke mana sahaja lelaki itu pergi, pasti menarik perhatian. Dengan wajah persis model dan susuk tubuh ala seorang atlit sukan, memang mencairkan hati gadis-gadis yang melihat. Namun jauh di lubuk hati, dia kesunyian. Ada sepi yang menjalar di segenap urat nadi. Percaya dan mempercayai sukar untuknya. Semua adalah berpunca dari kisah hitam yang tidak mahu langsung dikenang.
"Orang melihat aku punya segalanya. Namun realitinya, hati aku merana. Bagi mereka, hidup aku sempurna. Hakikatnya, kehidupanku tidaklah sebahagia yang mereka fikirkan,"
Persoalan hati dan perasaan memang sukar untuk ditafsirkan sampi bila-bila. Dalam ketawa ada terselit duka. Dalam ria ada tersulam derita. Hati mengata cinta tapi mulut tidak mengakuinya. Kisah cinta dan suka-duka remaja. Penuh dengan pesona!

ridh, wish u luck ya...
daaaaaaaaaaaaa~

2 comments:

Rizai Reeani said...

Wah, terharunya! Thank you! Thank you! (^_^)

Akhirnya, update juga blog ini ya. Lama betul penulis blog ni pergi bertapa nampaknya. Hehehe...

Begini lebih mudah untuk tahu perkembangan semasa. Jangan malas-malas update ya. Wakaka... ;)

pu3b!b@h said...

heheheh....
insyaAllah takkan malas selagi ade something to talk about..hehe