Friday, December 7, 2012

Selamat berbahagia Pyan & Ain Plus Mazlina & Naishah

Salam jumaat penuh barakah buat kaum muslimin dan muslimat semua...
kepada pembaca blog ni jugak...
budget ade readers ka fiza oiii? hahah

btw, ni entry terperam dah seminggu... meh la aku publishkan...
menjenuh jugak nak ceghite ni...hehe
nak ikot chronologi kah? hahah
aku cite mana yang aku ingat aje hokkey...

30th November 2012
*****************
i day before besday aku..yeayyyy! silver jubilee... 25th YO ye...
aku beli tiket ke shah alam..bus gerak kul 11 malam..
gegeh tak aku? naik bas memalam buta...
aku dah janji dengan kak ati nak datang malam tu..
nnti dah sampai seksyen 17 dia akan fetch aku kat sana..
actually terasa sangat bersalah sebab susahka beliau..hoho..

pulak tu masa tengh tuggu bas tu..bas lambat..haiisshhh..tunggu lagi..
dah naik bas pulak...boleh pulak dia pusing2 cari stesen minyak mana yang bukak..
korang bayangkan time tu dah pkul 12 tapi still kat johor lagi..
aduhaiiii..memang time lari la..budget sampai dalam 3.30 pagi..tapi lambat..
nasib baik kak ati memahami.. (^_^) thanks to her...hehe

ni la keadaan Larkin Sentral memalam...still ramai orang..peliks aku...hehehe
dalam pukul 4 lebih macma tu aku sampai la kat seksyen 17 shah alam tu..
and kena tunggu sikit sebab kak ati lambat sampai..
tapi takpe..aku still menunggu *tetiba nak nyanyi lagu ku menunggu*
lepas tunggu around 20 minutes tu..kak ati pon smpai bersama2 cousin beliau...hehe
then gerak balik rumah beliau kat klang...
dalam salam ummi lepas tu basuh2 ape yang patot..then menTIDO la sampai ke pagi...hehe


1st December 2012
****************
yeayyyy! my birthday...hehe
time ni bangun memang lambat la...
tak baek kan anak dara...dalam kul 10 jugak bangun...
haiisshh..kat rumah orang macam tu kan... tak senonoh..
lepas bangun tu gosok baju sebab ari tu nak attend wedding yan kat hulu langat..
kawan2 yang lain dah menunggu kat sana..
gedebak gedebuk...borak2...gosok2 baju..mandi2..makan2... gerak dari umah kul 12tghari..
hehe...
kebetulan jalan jam jugak time tu... budak UiTM kan konvo...
jalan pon ade jam sikit..kat federal highway pon same..hoho
dah sampai tunggu mereka2 yang lain kat depan masterskill cheras tu..

Yan & wife..
actually tak berapa rapat sangat dengan diorng..
kenal pon dalam google plus...
even kami keje under same company dulu..
btw dia dah jemput aku attend je...hehe

inilah kak ati yang baik ati and comel..thanks kak sebab sudi tumpangkan fiza kat rumah kak ati.. (^_^)

both of us...tengok muke aku pucat kan..pelik lak..kebetulan masa ni aku tak baik demam lagi....

pelamin yan..

yan & wife... selamat berbahagia korang ye... 

kami anak2 dara sunti..ade sape berkenan..meh berkenalan...macam kumpulan nasyid kan..hehehe

okay...lepas attend majlis yan tu..aku meminta pertolongan kak ati untuk hantar kat mana2 stesen lrt yang terdekat..aku kena meneruskan perjalanan...
hohoohoh...hidup merantau kena macam ni...
aku meamng independent...nak kemana2 sorang2...
walaupon bukan dalan kawasan aku.. ade macam gaya2 kak yong tak?heheheh
then kak ati turunkan aku kat stesen lrt start BTS..
aku kena amik tiket ke masjid jamek..then tukar lrt putra ke ampang park..hoho
terbaik kan? hahah...
destinasi seterusnya aku kena jumpa kawan aku yang keja kat badan warisan..
then aku ngn ida & fami (husband ida) akan meneruskan perjalanan ke kuala selangor...
the next day nak attend wedding MAZLINA a.k.a BFF kami kat perak...yeayyyyy~
kebetulan ida tukar plan..suppose gerak g umah lin pagi esoknya..
tapi ida kata malam tu nak tido umah lin..
meaning lepas balik KS, mandi2 jap, solat lepas tu terus gerak ke perok le...hehe

kami gerak dari rumah around pkul 9 malam..sampai 10.30 jugak..
tak la jauh sangat kan..kebetulan malam tu ujan...so kena jalan slow sikit..
aku ngn ida pot pet pot pet dalam kete..tak sedar dah nak sampai... :)
lama tak bercerita kekdahnye..lepas tu jumpa lin pon pot pet pot pet jugak...
tak sedar lin kena tido awal sok nak menikah..hehe
kerja aku malam tu pakaikan lin inai..hehe..
inai beli je gamaknye...kalau kawin takde inai tak nampak seri kan..hehe
tu adat je....

2nd December 2012
****************
pagi bangun awal2...pukul 10 lin nikah..
around kul 8 kak laili mak andam datang sebab nak mengandam si lin ni..
aku pon sebuk nak berinai jugak..tapi pakai sebelah tangan je...hehe
aku pon dok mengadap kak laili mengandam si lin..
sumpah! lin nampak sangat cantikkkkk! hehe


lin after mekap...cantik kan...

95% siap..tinggal nak betulkan mana2 yang patot..hehe

me and lin before nikah...comel kan lin... sebelum dipuankan..

aku pon sebok nak berinai...as usual..aku memang suke pakai inai..hehe

lin with ida..diorng ni kawan sehidup semati..hehe

Alhamdulillah lin dah selamat di ijab kabul and dipuankan..hehe

hantaran rm 1001... banyak tuuu..hehe

lin tunggu nak bersanding..

sebuk menjawab tepon..aku pon sebok nak amik gamba...

Alhamdulillah....

lin and me...

lin and ida...

gemok tak aku? bila tah nak jadi pengantin..hehe

malas nak rotate..ni aksi sendiri...

tengok muke aku macam tak ikhlas nak tangkap bunga..hehe

selamat berbahagia lin...

on the way nak g outdoor....ehehhe...aksi melompat..

outdoor la di padang sekulah..hehe
Alhamdulillah aku dapat meneman majlis lin ni dari pagi sampai ler ke petang..
dapat jugak menolong apa2 yang patut..
Semoga korang berbahagia hingga ke syurga ye lin...aku sentiasa mendoakan kalian.. :)

LOVE u... <3 p="p">
daaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

2 comments:

zariffzarifah said...

suke tgk org kawen ops menikah...

Pu3 Bibah Cun Melecun said...

fiza pon suke kak za...heheh..nak naik pelamin tak tau bila..haha