Wednesday, July 13, 2011

Masalah

hai all...dah lama tak update blog..hehehe...*tadi ade student tegur dah lama tak update*

dah bersawang dah blog ni tak di update oleh empunye diri...

since arini time rehat aku tak kuar makan..so menghabiskan masa  blogging la jap..

hehehehe

kenapa prof picture gamba pompuan menangis? ahahaha...sebab aku terlampau cengeng pepagi ni .. AKU NANGIS DEPAN COMPUTER YEEEE...

sedih..sangat sedih...tak dapat digambarkan kesedihan aku....SENTAP...sangat rasa sentap...

aku tak berniat nak mencipta permusuhan..meamng orng takleh terima dengan aku yang prefer cakap straight to the point...yup..banyak terjadi kat sini..memang banyak tak suke aku...

orng kata 'KEBENARAN ITU PAHIT'...

memang kita kena terima semuanya kan...

sejak aku keje kat M ni..memang banyak kali aku nangis...kan aku cakap aku CENGENG..KUAT NANGIS...

sejak aku kat sini gak aku sangat sensitive...tapi kepada perkara2 yang membuatkan aku tersentuah hati je la...

aku bukan menangis sembarangan...aku menangis sebab benda yang boleh membuat aku SENTAP, SENSITIVE... itu je...

kenapa aku nangis?? suke ati aku la..mata aku..hahahaha

aku nangis sebab aku takde cara lain nak meluahkan perasaan...aku bukan jenis pendendam...bila aku nangis aku rasa puas..then lepas tu aku kembali seperti normal...=)

yup..macma peristiwa pagi tadi...aku rasa sangat DOWN..then aku amik keputusan, aku bagitau RAZMAN nak amik EL..tak sanggup aku keje sambil nangis..macam tadi...menggigil tangann aku buat sampul surat untuk denda sambil nangis...

hmmm...then, disebabkan aku dah nangis puas2..aku terus ok...
*nasib baik la that time student tak masuk library lagi*..heheh..tak nampak la mata aku yang merah + bengkak ni..huhuhu~lepas tu aku berkeputusan untuk tak amik EL...simpan cuti untuk raya...yeayyyyyy~ hehehe..

Masa aku tak tahan sangat tadi, aku call mak aku...
Aku: mak...buat ape?? *berjurai2 airmata sambil kol kat balkoni library*
Mak: mak baru lepas sidai kain ni...ko kenapa kak?
Aku: Entala mak, boring keje...
Mak: Kenapa ni?? Ade orng kacau ko kat sana ke?
Aku: takde pape la..nnti kakak balik ye.. *tak sanggup nak cite sambil berjurai2 airmata*

huhuhuh....

lepas tu aku cite kat kak ati (librarian cheras)..sesi meluahkan perasaan pon bermula...huhuhu..
till the end, banyak benda yang aku cerita n dia memberi nasihat.. *aku accept and thanks to her alotttt*

lepas tu aku menjalankan tanggungjawab aku macam biase la..till one student come (Kama) or aku panggil dia kajol..hehehe..dia kata:

Kama: kak, marah saya ye arini?
Aku: tak la, kenapa?
Kama: Akak tak senyum ngn saya pon arini..u look very tired..
Aku: Taklah..

*dalam ati aku cakap: memang aku tired sebab menangis*

hmmmm....pengajaran yang aku dapat...
aku kena accept lumrah dunia...
aku tak perlu nak mencampuri urusan orng lain
*tapi orng tu slalu gak dok menyebuk urusan orng lain gak-cakap tak serupa bikin*
aku berjanji..aku takkan pergi kat office bawah lagi kecuali kalau ade urusan PENTING sahaja!!!
aku akan jadi selfish..
aku akan cakap terus terang kalau aku tak suke..
aku taknak jadi hipokrit...konon2 lembut la tu~~ hahahah

ok la...see u on the next postt...
daaaaaaaaaaa~

-D.O.N.E-





3 comments:

Cik Puan Peah said...

saba byk2 ye fiza..idop ni mcm2 dugaan..klu penyebab kemenangisan fiza 2 si razman, akak mntak maap bg pihak die tau...die balik nnti siap die...hihi::PP

Pu3 Bibah Cun Melecun said...

hehhee..kak peah..bukan sebab razman la kak..heheh..ni hal personal..since semalam dia dok korek2 rahsia apsal fiza moody..tapi taknak bagitau la kak peah..personal kan kak...hehehe... tapi kak peah marah gak kat razman ye sebab dia slalu cakap fiza gemok (walaupon tu hakiktnyeee....) ngeh3...

zariffzarifah said...

sabar ye fiza... lau kite rase keseorangan menghadapi ujian nie ingatlah kite sentiase ade DIA Yg Di Atas sana... DIA uji sebab dia tau kite mampu handle ujian dia... Sabar yer...